Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@16:51:35 GMT

علل، علائم و راه درمان کلسترول بالای خون چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۸۳۳۹

علل، علائم و راه درمان کلسترول بالای خون چیست؟

کلسترول یک نوع ماده چرب است که توسط کبد برای محافظت از اعصاب ساخته می‌شود و به ساخت بافت‌های سلولی و تولید برخی گروه‌های خاص کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام سایت دکتر قلب، بدن چربی مورد نیاز خود را از غذاهایی که مصرف می‌کند به دست می‌آورد. تخم مرغ، گوشت و لبنیات حاوی کلسترول هستند.

مصرف زیاد کلسترول باعث می‌شود که سلامت شما را به خطر بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بدن ما کلسترول خوب و کلسترول بد وجود دارد که در بخش زیر به توضیح آنها می‌پردازیم.

 تفاوت کلسترول خوب و کلسترول بد چیست؟

به نقل از  دکتر عسگرپور دکتر قلب کرج کلسترول خوب عبارتی است که برای لیپوپروتئین با تراکم بالا به کار می‌رود و مخفف آن HDL است که باعث می‌شود کلسترول از جریان خون خارج شود.

کلسترول بد عبارتی است که برای لیپوپروتئین با تراکم پایین به کار می‌رود و مخفف آن LDH است. در صورتی که سطح کلسترول خون شما به علت بالا بودن سطح کلسترول خوب بالا باشد احتمالا شما در معرض خطر بیماری قرار ندارید.

گلیسیرید یک نوع دیگر از چربی است که در خون وجود دارد. هنگامی ‌که شما بیش از مقدار مورد نیاز بدن خود کالری دریافت می‌کنید این کالری اضافی به تری گلیسیرید تبدیل خواهد شد.

اصلاح سبک زندگی، تغییر دادن رژیم غذایی و ورزش کافی می‌تواند باعث بهبود سطح کلسترول، کاهش سطح کلسترول بد، کاهش سطح تری گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب خون شود. سطح ایده‌ آل کلسترول خون شما به این مسئله بستگی دارد که شما چقدر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار داد.

. در صورتی که سطح کلسترول کلی خون شما کمتر از ۲۰۰ باشد عالی است اما این مسئله به سطح کلسترول خوب خون و بعد آن بستگی دارد.

. در صورتی که سطح کلسترول بد خون شما کمتر از ۱۳۰ باشد عالی است اما این مسئله به ریسک بروز بیماری قلبی در شما ارتباط دارد.

. در صورتی که سطح کلسترول خوب خون شما ۶۰ یا بیشتر باشد ریسک بروز بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

. سطح تری گلیسرید بهتر است کمتر از ۱۵۰ میلی گرم بر دسی لیتر باشد.

 علل افزایش سطح کلسترول خون چیست؟

 کبد به تولید کلسترول می‌پردازد اما مصرف مواد غذایی نیز به بدن شما کلسترول می‌رساند. مصرف زیاد آن دسته از مواد غذایی که حاوی مقدار زیادی چربی هستند می‌تواند باعث افزایش سطح کلسترول شود.

اگر شما اضافه وزن دارید به احتمال زیاد سطح تری‌ گلیسیرید خون شما بالا است. اگر شما هرگز ورزش نمی‌کنید و از لحاظ جسمانی فعال نیستید سطح کلسترول خوب خون شما کاهش پیدا می‌کند.

اگر در یکی از اعضای درجه یک خانواده شما سابقه بالا بودن چربی خون وجود دارد شما نیز دچار این اختلال خواهید شد. سیگار کشیدن نیز باعث افزایش سطح کلسترول خواهد شد و کلسترول خوب خون را کاهش می‌دهد.

 علائم و نشانه‌های بالا بودن کلسترول چیست؟

 کلسترول بالای خون معمولاً نشانه و علامتی ندارد و ممکن است کلسترول خون شما بالا باشد اما شما اصلا اطلاعی نداشته باشید. اگر کلسترول خون شما بالا از بدن به ذخیره زیاد چربی در شریان‌ها می‌پردازد.

شریان به عروقی گفته می‌شود وظیفه انتقال خون از قلب به سایر نقاط بدن را برعهده دارد. تجمع کلسترول درون شریان تحت عنوان پلاک شناخته می‌شود.

با گذر زمان پلاک سخت و سفت می‌شود و منجر به تنگ شدن شریان خواهد شد به نحوی که تجمع زیاد آن باعث می‌شود شریان به طور کامل بسته شود.

پلاک حاصل از تجمع کلسترول همچنین می‌تواند تجزیه شود و باعث تشکیل لخته خون شده و جریان خون را متوقف نماید. انسداد در شریان قلب می‌تواند باعث بروز سکته قلبی شود و انسداد شریان مغز باعث سکته مغزی می‌شود.

تعداد زیادی از افراد نمی‌دانند که کلسترول خون آنها بالا است تا آن که دچار یکی از این مشکلات می‌شوند برخی افراد از طریق انجام چکاپ سالیانه و آزمایش خون پی به وجود این مشکل خواهند برد.

 کلسترول بالا چگونه تشخیص داده می‌شود؟

 بدون انجام آزمایش خون و بررسی سطح کلسترول خون نمی‌توان گفت آیا شما چربی خون دارید یا خیر. آزمایش ساده خون می‌تواند وجود این مشکل را نشان دهد. مردان بالای ۳۵ سال و زنان بالای ۴۵ سال باید کلسترول خون خود را به طور منظم بررسی کنند.

زنان و مردان بالای ۲۰ سال که سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند باید از لحاظ بالا بودن چربی خون بررسی شوند. نوجوانانی که از برخی داروهای خاص استفاده می‌کنند یا سابقه خانوادگی بالا بودن چربی خون را دارند نیز باید آزمایش بدهند.

از پزشک خود بپرسید که هر چند وقت یک بار باید آزمایش بدهید. برخی از فاکتورهای خطر در مورد بیماری قلبی اط زبان دکتر لیلا عسگرپور متخصص قلب در کرج به شرح زیر می‌باشند:

. سیگار کشیدن

. بالا بودن فشار خون

. پیری و بالارفتن سن

. سابقه خانوادگی بیماری قلبی در اعضای درجه یک خانواده

. چاقی یا اضافه وزن

. نداشتن فعالیت جسمانی

 کلسترول بالا چگونه درمان می‌شود؟

 اگر شما دچار اختلال بالا بودن کلسترول هستید باید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. اگر سیگار می‌کشید آن را ترک کنید و به طور منظم ورزش نمایید.

اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید تا ریسک بروز بیماری قلبی در شما کاهش پیدا کند و کلسترول خون شما به سطح بهتری برسد. مقدار زیادی میوه، سبزیجات، ماهی و غلات کامل بخورید.

 ادامه زندگی با کلسترول بالا

 اگر سطح کلسترول خون شما بالا است ریسک بروز بیماری قلبی در شما دو برابر خواهد بود به همین دلیل باید سطح کلسترول شما به طور منظم بررسی شود به ویژه اگر در خانواده شما سابقه بروز بیماری قلبی وجود دارد.

کاهش سطح کلسترول بد خون از طریق رژیم غذایی مناسب و ورزش و مصرف دارو می‌تواند تاثیرات مثبتی را بر سلامت شما بگذارد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کلسترول بالای خون دکتر قلب ریسک بروز بیماری قلبی سطح کلسترول خوب خون افزایش سطح کلسترول سطح کلسترول خون کلسترول خون شما بیماری قلبی کلسترول بالا خون شما بالا کلسترول بد بالا بودن چربی خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۸۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیطی با هوای پاک سکونت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا صبری امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: از جمله تأثیرات آلودگی هوا می‌توان به تأثیرات احتمالی بر بروز بیماری‌های قلبی نوزاد در بدو تولد در صورت تماس مادر با هوای آلوده در سه ماه ابتدایی بارداری، تأثیر بر افزایش میزان مرگ و میر بیماران دارای فشار ریوی بالا، افزایش خطر لخته شدن خون در وریدها و ارگان‌های مختلف، افزایش فشار خون و بستری شدن بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اشاره کرد.

وی با اشاره به افزایش موارد سکته قلبی و مغزی، نامنظمی قلبی، فشار خون بالا، ترومبوز وریدهای اصلی از جمله تأثیرات آلودگی هوا بر بزرگسالان است، افزود: آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز موارد آسم و فیبروز ریوی که بر عملکرد قلب و عروق تأثیرگذار است، شود.

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان تصریح کرد: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیط‌هایی با هوای پاک سکونت داشته باشند.

صبری با اشاره به لزوم مراقبت بیشتر در روزهای آلوده از بیمارانی که خطر ترومبوز و لخته شدن خون بیشتر دارند، ادامه داد: بیماران تک بطنی و سیانوتیک یا بیمارانی که عمل فونتان برای آنها انجام شده است یا عمل جراحی تعویض دریچه به خصوص با دریچه‌های فلزی داشته‌اند یا نارسایی قلبی دارند باید در روزهای دارای هوای آلوده مراقبت بیشتری داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت بیشتر از بیمارانی که فشار بالای شریان ریوی دارند، خاطرنشان کرد: احساس نیاز در خصوص انجام تحقیقاتی در اصفهان در زمینه آلودگی هوا و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی بدو تولد وجود دارد و در این زمینه در مرکز تحقیقات قلب و عروق کودکان اصفهان اقدام خواهد شد.

کد خبر 751516

دیگر خبرها

  • (ویدیو) علائم سکته قلبی
  • علائم سکته قلبی (فیلم)
  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟