Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش «پارسینه»، کلسترول ماد‌ه‌ای چربی مانند و مومی شکل است که در کبد تولید می‌شود. کلسترول برای شکل‌گیری غشای سلولی، ویتامین D و بعضی از هورمون‌ها نقش حیاتی دارد، اما اگر سطح کلسترول بد خون از حد مجاز بالاتر رود موجب بروز مشکلاتی جدی و خطرناکی مانند؛ حمله قلبی و سکته مغزی شده و تاثیرات قابل توجهی را بر روی کیفیت زندگی ما قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  علائم کلسترول بالا چیست؟
این بیماری معمولا علائم خاصی نداشته و در بیشتر موارد کلسترول بالا موجب بروز مشکلات اورژانسی می‌شود. برای مثال؛ حمله‌ قلبی یا سکته مغزی در نتیجه آسیب‌های ناشی از کلسترول بالا خون به‌وجود می‌آیند. کلسترول بالا منجربه شکل‌گیری پلاک در شریان‌ها خون شده و این امر موجب باریک و تنگ‌شدن شریان‌ها می‌شود. این عوارض موجب می‌شود خون کمتری از میان شریان‌ها عبور کرده و شکل‌گیری بیشتر پلاک‌ها، ترکیب پوشش داخلی شریان‌ها را تغییر میدهد که این مسئله خود می‌تواند مشکلات اساسی را منتج شود.   تنها راه درست، علمی و پذیرفته شده تشخیص کلسترول بالا، انجام آزمایش خون است. زمانی کلسترول خون شما بالا و خطرناک است که مجموع کلسترول شما بالای ۲۴۰ میلیگرم در دسی‌لیتر برسد. به طور طبیعی و نرمال پس از ۲۰ سالگی از پزشک خود بخواهید که برای شما آزمایش کلسترول را انجام دهد، باید این آزمایش را هر ۴ تا ۶ سال یک‌بار تکرار کنید.   اگر سابقه‌ی خانوادگی کلسترول بالا دارید یا فشار خون بالا، اضافه وزن، مصرف دخانیات و شرایط ژنتیکی را دارید، مطمئنا پزشک به شما پیشنهاد خواهد کرد که آزمایش کلسترول خون خود را در فواصل زمانی کوتاه‌تری تکرار کنید.   گاهی کلسترول بالا به دلیل عوامل ژنتیکی است و از طریق ژن‌ها و وراثت به فرد منتقل می‌شود. این حالت از کلسترول بالا، «هایپرکلسترولمی خانوادگی» نام دارد. سطح کلسترول خون افرادی که این مشکل را دارند اکثرا ۳۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر یا بالاتر است. ممکن است که این افراد به «زانتانوم» xanthoma نیز دچار شوند، زانتانوم به‌صورت تک‌های زرد رنگ روی پوست یا تود‌ه‌ای زیر پوست ظاهر می‌شود.   عوارض و خطرات کلسترول بالا: ۱. بیماری عروق کرونری قلبی ۲. سکته مغزی ۳. حمله قلبی ۴. بیماری شریانی محیطی

تشخیص کلسترول بالا   به‌راحتی می‌توان با آزمایش خونی که «پانل لیپید» نام دارد، کلسترول بالا را تشخیص داد. در آزمایشگاه نمونه خون شما را گرفته و بعد مجموع کلسترول، کلسترول HDL، کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید‌های شما را اندازه‌گیری می‌کنند. البته قبل از آزمایش پزشک از شما خواهد خواست که دستکم به مدت ۱۲ ساعت قبل از آزمایش چیزی نخورید و ننوشید.   پانل لیپید؛ مجموع کلسترول، کلسترول HDL، کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید‌های شما را اندازه‌گیری می‌کند. براساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری CDC، سطوح مطلوب کلسترول به شرح زیر است:   کلسترول LDL کمتر از ۱۰۰ میلیگرم در دسی‌لیتر مطلوب است؛ اما اگر بین ۱۳۰ تا ۱۵۹ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، سطح آن «لب مرز» و اگر بالاتر از ۱۶۰ میلیگرم در دسی‌لیتر باشد، سطح کلسترول تان «بالا» است. کلسترول HDL ۶۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر یا بالاتر مطلوب است.
تری‌گلیسیرید‌ها کمتر از ۱۵۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر طبیعی است.   نکته اصلی: اگر مجموع کلسترول شما بین ۲۰۰ تا ۲۳۹ میلیگرم در دسی‌لیتر باشد، سطح آن «لب مرز» و اگر بالاتر از ۲۴۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، سطح کلسترول تان «بالا» است.   چگونگی کنترل سطح کلسترول خون   انجمن قلب آمریکا توصیه کرده؛ فردی بالغ و سالم و آنانی که بالای ۲۰ سال دارند، هر ۴ تا ۶ سال یک‌بار برای کنترل سطح کلسترول خون خود آزمایش بگیرند. اگر سابقه خانوادگیِ مشکلات کلسترول یا حمله قلبی در سنین جوانی دارید و این مشکلات برای والدین یا پدربزرگ یا مادربزرگتان به‌وجود آمده‌است، باید آزمایش تعیین سطح کلسترول خون را با فاصله زمانی کمتری انجام دهید.   کلسترول بالا در مراحل اولیه نشان‌های نداشته و باید سبک زندگی سالم را در پیش‌گرفت. رژیم غذایی سالم، ورزش مرتب، به‌طور منظم با مراجعه به پزشک، انجام آزمایش‌های لازم همواره سطح کلسترول خون خود را کنترل کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کلسترول کلسترول بالا درمان کلسترول سکته مغزی سکته قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۹۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان

ایسنا/خراسان رضوی قلب بین ۶۰ تا ۸۰ بار در دقیقه، خون را از طریق شریان‌ها پمپ می‌کند تا به تمام قسمت‌های بدن برسد و فشاری که بر دیواره رگ‌ها وارد می‌شود، فشار خون نام دارد.

فشار خون طبیعی کمتر از ۱۲۰ سیستولیک و ۸۰ دیاستولیک یا ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه است. هر رقم بالاتر از آن به معنای فشار بیشتر بر شریان‌هاست که باعث می‌شود در طول زمان خاصیت ارتجاعی کمتری داشته باشند و این مورد می‌تواند منجر به گردش خون کمتر در بدن، حمله قلبی، سکته مغزی یا بیماری کلیوی شود.

انجمن قلب آمریکا می‌گوید که فشار خون بالا تقریبا  نیمی از جمعیت ایالات‌متحده را گرفتار کرده است و بسیاری از این افراد از وضعیت خود آگاه نیستند زیرا اغلب علائمی ندارند. با این حال،  بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی افرادی که فشار خون ۱۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه دارند ممکن است سردردهای شدید، مشکل در تنفس، تاری دید، گیجی یا وزوز در گوش را تجربه کنند و یکی دیگر از علائم فشار خون بالا ممکن است تورم انگشتان و پاها باشد.

اگر فشار خون بالا دارید ممکن است انگشتان شما متورم شوند

قلب برای پمپاژ خون در بدن باید سخت‌تر کار کند و گاهی اوقات خون به سختی از اندام‌ها به قلب باز می‌گردد که می‌تواند باعث شود انگشتان متورم شوند. فشار خون بالا اغلب به دلیل مقادیر بالای سدیم در رژیم غذایی ایجاد و باعث می‌شود آب بیشتری در خود نگه دارید. این مایع اضافی می‌تواند موجب تورم شود و اگر اغلب این اتفاق برای شما رخ می‌دهد، فشار خون خود را چک کنید.

فشار خون بالای کنترل نشده می‌تواند منجر به بیماری کلیوی شود. کلیه‌های شما وظیفه حذف مواد زائد از خون و حفظ تعادل مایعات را بر عهده دارند. اگر کلیه‌های شما خون کافی نداشته باشند، نمی‌توانند کار خود را انجام دهند و این مورد می‌تواند منجر به ادم یا تجمع مایع در بافت‌های بدن شما شود. تورم ناشی از ادم معمولا در پاهاست، اما ممکن است آن را در بازوهای خود نیز احساس کنید. حتی داروهای فشار خون بالا می‌تواند باعث تورم انگشتان و دستان شما شود.

اقداماتی که می‌توانید برای کنترل فشار خون بالا انجام دهید

رژیم‌های غذایی سرشار از سدیم و چربی اشباع شده در حالی که میوه‌ها و سبزیجات کم دارند می‌توانند شما را در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار دهند. مصرف الکل و دخانیات، چاقی، افزایش سن، سابقه خانوادگی و ورزش نکردن نیز می‌تواند در خطر ابتلا به فشار خون بالا موثر باشند.

پزشک اغلب هر زمانی که به وی مراجعه کنید فشار خون شما را بررسی می‌کند، اما دفتر پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای سلامت ایالات‌متحده توصیه کرد اگر سن شما زیر ۴۰ سال است و در معرض خطر نیستید، فشار خون خود را هر ۳ تا ۵ سال یکبار چک کنید. برای فشار خون بالا افراد ۴۰ سال و بالاتر باید سالی یک بار فشار خون خود را چک کنند.

اگر فشار خون شما بالا باشد، گروه پزشکی ممکن است تغییرات سبک زندگی را برای کاهش فشار خون بدون دارو پیشنهاد کند که شامل کاهش سدیم در رژیم غذایی یا اتخاذ برنامه غذایی دش (DASH ) است. همچنین باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنید تا فشار خون خود را کاهش دهید. حتی اگر نیاز به مصرف داروهای فشار خون داشته باشید، این تغییرات سبک زندگی می‌تواند دارو را موثرتر کند.

آیا افت فشار خون نیز خطرناک است؟

داشتن فشار خون پایین همیشه نگران‌کننده نیست. با این حال، افت فشار خون شدید می‌تواند باعث عدم جریان خون به مغز، سرگیجه، سیاهی یا از دست دادن هوشیاری شود و حتی ممکن است در موارد شدید تهدیدکننده زندگی باشد. فشار خون پایین یا افت فشار خون وضعیتی است که در آن فشار سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب به زیر ۹۰ و ۶۰ میلی‌متر جیوه می‌رسد. فشار خون طبیعی ۱۲۰ و ۸۰ میلی‌متر جیوه است. فشار سیستولیک فشاری است که در شریان‌ها هنگام ضربان قلب و پر شدن آنها از خون وجود دارد و فشار دیاستولیک فشار در شریان‌ها در زمانی است که قلب بین ضربان‌ها استراحت می‌کند. معمولا فشار خون پایین نشانه‌ای از شرایط پزشکی زمینه‌ای یا مرتبط با سن است. توجه به علائم و نشانه‌های فشار خون پایین در مراحل اولیه آن ضروری است. علائم فشار خون پایین عبارتند از سبکی سر یا سرگیجه، حالت تهوع یا استفراغ، خستگی یا ضعف، عرق سرد، تپش قلب،  تنفس کم عمق و سریع، سردرگمی یا مه مغزی، از دست دادن هوشیاری، ضربه مغزی، نبض ضعیف، گرفتگی گردن، پوست رنگ‌پریده و تشنج است.

چه نوع غذایی برای کنترل فشار خون توصیه می‌شود؟

با توجه به اطلاعات انجمن قلب آمریکا و کالج قلب و عروق آمریکا، اگر فشار خون فرد به‌طور مداوم بالاتر از ۱۳۰/۸۰ باشد، فشار خون بالا در نظر گرفته می‌شود. چند نکته رایج رژیم غذایی و مواد غذایی که به کنترل فشار خون کمک می‌کنند در ذیل ذکر شده است.

روغن زیتون مملو از آنتی اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌هاست که فواید سلامتی مختلفی ازجمله کاهش فشار خون دارند. پختن سبزیجات در روغن زیتون همچنین به بدن اجازه می‌دهد تا ویتامین‌های محلول در چربی K، A، D و E را جذب کند.

دانه‌های کتان، ابرغذای قدرتمند برای کاهش فشار خون بالا هستند. آنها حاوی α-لینولنیک اسید هستند که اسید چرب ضروری امگا ۳ است و برای کنترل فشار خون مفید خواهد بود.

محدود کردن نمک در رژیم غذایی بهترین راه برای حفظ سلامت کلیه است بنابراین مصرف روزانه نمک را زیر ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز نگه دارید.

غذاهای غنی از پتاسیم ازجمله اسفناج و موز در تحقیقات نشان داده‌اند که فشار خون را کاهش می‌دهند. پتاسیم به کلیه‌ها کمک می‌کند تا سدیم را از بدن دفع کنند و می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود. برخی دیگر از غذاهای پر پتاسیم شامل خربزه، پرتقال، زردآلو، سبزیجات برگ سبز، گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، لوبیا، دانه‌ها، سبزی سوئیس چارد و لوبیا سفید است.

منیزیم ممکن است به شل شدن رگ‌های خونی کمک و عبور خون را آسان‌تر کند. غذاهای غنی از منیزیم شامل سبزیجات، لبنیات، مرغ، حبوبات و غلات کامل است.

جدای از این موارد، محدود کردن مصرف الکل و اجتناب از سیگار بهترین راه برای کنترل فشار خون است.

منابع

https://my.clevelandclinic.org

https://www.mayoclinic.org

https://www.health

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشخیص فشار خون بالا از روی انگشتان | بهترین راه برای کنترل فشار خون چیست؟
  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • قطعی برق برخی از مناطق یاسوج
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • فواید شگفت انگیز خوردن عسل قبل از خواب
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید